Onze werkwijze

  1. Direct bij ons bestellen? Dat kan in één van onze webshops of in onze showroom!
  2. Op zoek naar meer inspiratie en mogelijkheden? Bezoek onze showroom in Borne!
  3. Een complexe ruimte of een bijzondere stijl? Onze stylisten komen graag bij u thuis!
  4. Meten en monteren, maar geen idee hoe? Onze monteurs regelen het graag voor u!
  5. (Ver)bouwen en inrichten met een plan? Neem contact met ons op en laat u begeleiden van A t/m Z!
Stap 1. Oriëntatie

Veel mensen maken voor het eerst kennis met ons via één van onze websites of online advertenties. Op onze websites zijn alle producten en diensten uiteengezet en beschreven. Op onze websites kunt u gratis stalen aanvragen om alvast kennis te maken met de kleuren en materialen. Gaat u liever voor de persoonlijke benadering? Kom dan eens langs in onze showroom om kennis te maken met de gezichten achter Oude Luttikhuis Interieur, onze producten en onze dienstverlening. In onze showroom kunt u uw ideeën geheel vrijblijvend bespreken en laten uitwerken in een gratis interieuradvies gesprek!

Stap 2. Inventarisatie

Na uw online en/of offline oriëntatie heeft u vaak bepaalde voorkeuren voor materialen en kleuren. Wij proberen deze voorkeuren samen met u vast te leggen en hiermee uw woonstijl in kaart te brengen. Vervolgens gaan we kijken naar de ruimten, de (beoogde) functie van de ruimten en de mensen die gebruik gaan maken van de ruimten. We inventariseren wat echt belangrijk voor u is om tot de juiste keuze te komen. Wanneer u het prettig vindt, kunnen wij in dit stadium gelijk uw budget bewaken. De te maken keuzes kunnen we hierdoor al enigszins afbakenen.

Stap 3. Interieurplan

Met de informatie uit de oriëntatie- en inventarisatiefase gaan wij een interieurplan opstellen dat is afgestemd op uw wensen en behoeften. Wij vragen u een plattegrond en/of tekeningen mee te nemen van de in te richten ruimte(n). We houden met de vormgeving van het plan onder andere rekening met de grootte van ruimten, de stijl en sfeer, de kleuren & materialen op wanden, maar bijvoorbeeld ook (bestaande) meubelstukken die weer gaan voorkomen in uw interieur worden meegenomen in de vormgeving van het plan.

 

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de juiste lichtregulatie. Licht is sfeerbepalend. Wij kijken dan met name de rol van vloer- en raamdecoratie hierin. We helpen u met het maken van de juiste keuzes!

Stap 4. Inmeten

Nadat het eerste plan compleet is, gaat een collega de gemaakte materiaalkeuzes op locatie inmeten. Tijdens het inmeten wordt er onder andere gesproken over de montagemogelijkheden voor de gekozen materialen. Hierbij kunt u onder andere denken aan de legrichting van de vloer, de positie van de rail/roede of de afwerking van een vloer rondom een kruipluik. In de praktijk kan het voorkomen dat hetgeen wat u voor ogen heeft niet altijd uitgevoerd kan worden. Uiteraard wordt dat dan uitvoerig met u besproken en wordt er desgewenst gekeken naar alternatieven. De maten worden in deze stap nauwkeurig opgenomen.

 

De gesprekken, adviezen, het inmeten en het uitbrengen van een offerte zijn geheel vrijblijvend en kosteloos!

Stap 5. Offerte op maat

Nadat we alle maten hebben opgenomen gaan wij voor u aan de slag om een offerte op maat op te stellen. We geven u per ruimte een duidelijke omschrijving van het type product, de gekozen kleuren & opties en uiteraard ook de bedragen voor deze producten. Zo kunt u per ruimte nagaan wat de kosten voor de vloer- en/of raamdecoratie zijn. Wij streven er altijd naar om u de offerte binnen een aantal werkdagen na het inmeten per e-mail toe te sturen.

 

Helaas is het voor ons niet altijd mogelijk om alles tot in detail te beschrijven in een offerte. Wij nodigen u daarom in de e-mail met offerte altijd van harte uit in onze winkel om de offerte te bespreken. Op deze manier kunnen wij nogmaals persoonlijk en per ruimte toelichten wat we samen met u hebben besproken & gekozen en hoe we tot bepaalde bedragen zijn gekomen. Ook bespreken we dan graag nogmaals de technische informatie omtrent de montage van onze producten.

 

Het kan voorkomen dat u naar aanleiding van de offerte bepaalde keuzes wilt veranderen. Wij gaan dan wederom met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Uiteindelijk hopen wij tot een passend voorstel te komen waarmee u akkoord kunt en wilt gaan.

Stap 6. Opdracht en uitvoering

U bent inmiddels akkoord gegaan met de offerte. In overleg met u en wellicht met andere werkzame partijen in uw woning, stellen we een plan van uitvoering op. Wij geven aan wat we van u verwachten en welke voorbereidingen u moet treffen, voordat wij aan de slag kunnen gaan. Ook geven we aan hoeveel tijd we verwachten nodig te hebben om tot het gewenste eindresultaat te komen.

 

Een aantal dagen voor onze werkzaamheden communiceren wij met u de tijdstippen waarop u onze monteurs kunt verwachten. Wij vragen u dan aanwezig te zijn om de heren te ontvangen en wegwijs te maken in de woning. U mag tijdens de werkzaamheden aanwezig zijn uw woning, maar het is ook mogelijk om onze monteurs een sleutel van uw woning te overhandigen, zodat zij zelfstandig aan het werk kunnen gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld gerust naar uw werk gaan. Onze monteurs zijn al jaren in vaste dienst en weten als geen ander hoe zij onze interieurplannen van A t/m Z moeten uitvoeren om tot het gewenste eindresultaat te komen.

 

Wij begrijpen dat het plannen van onze werkzaamheden lastig voor u is. Veel werkzaamheden kunnen gedurende het (ver)bouwen uitlopen. Wij adviseren dan ook met elke (ver)bouwfase rekening te houden met mogelijke vertraging. In het gehele (ver)bouwproces kunnen wij u begeleiden en ontzorgen. Dankzij onze jarenlange ervaring en eigen vakmensen zijn wij nauw betrokken, kunnen wij technische vragen uitvoerig beantwoorden en eventuele uitdagingen op de juiste wijze beoordelen.

Stap 7. Oplevering en nazorg

Onze monteurs zijn inmiddels klaar met de werkzaamheden conform het interieurplan. Na afloop nemen wij uiteraard contact met u op en maken wij graag een afspraak om samen met u het eindresultaat te bekijken. Uiteraard hopen wij dat alle gekozen materialen en kleuren naar wens zijn en dat u zich helemaal thuis gaat voelen!

 

Ons werk is voor een groot deel mensenwerk en handenarbeid. Het kan zijn dat er bepaalde zaken naar eigen inzicht en ervaring van de monteur zijn uitgevoerd. Mochten bepaalde zaken niet helemaal naar wens zijn uitgevoerd dan staan wij direct weer voor u klaar om alsnog tot het gewenste eindresultaat te komen. Wij gaan door totdat u meer dan tevreden bent!

 

Na de finale oplevering zullen wij u nog voorzien van diverse onderhoudstips en producten om nog langer te kunnen genieten van uw nieuwe interieur. Uiteraard staan wij na afloop ook veelal kosteloos voor u klaar om eventuele servicewerkzaamheden aan uw producten uit te voeren. Dat is onze kracht!