Onze legservice

 

Als je een vloer hebt uitgekozen, kan je gebruik maken van onze legservice. We hebben een legservice voor gelijmde PVC vloeren, click PVC, laminaat en vinyl. Afhankelijk van uw keuze, worden er verschillende stappen ondernomen tijden het leggen van uw vloer. Het is van belang dat de juiste stappen correct worden uitgevoerd, zodat uw vloer vakkundig wordt gelegd. Onze opgeleide vakmannen kunnen een hoge legkwaliteit garanderen.

 

Legservice voor gelijmde PVC vloeren

 

Het leggen van gelijmde PVC vloer kent verschillende stappen. Het is van belang dat al deze stappen juist en in de goede volgorde worden uitgevoerd, zodat de PVC vloer goed gelegd kan worden en ook na het leggen goed blijft liggen. Hieronder leggen we u uit welke stappen wij uitvoeren bij het leggen van verlijmde PVC vloeren.

Wij sturen u ter voorbereiding altijd een checklist met zaken die voor onze komst uitgevoerd moeten zijn, denk hierbij aan bijvoorbeeld het opstookprotocol. Heeft u vloerverwarming? Dan moet dit protocol voor onze werkzaamheden doorlopen zijn. Nadere info hierover vindt u onder ‘stap 3’ en krijgt u altijd van een van onze medewerkers.

 

 

 

Stap 1: Ondergrond stofzuigen en schoonmaken

Allereerst is het van belang dat de ondergrond stofvrij wordt gemaakt. De eerste stap is dan ook het stofzuigen en schoonmaken van de ondergrond. De vloer moet daarnaast gecontroleerd worden. De vloer moet blijvend droog, druk- en vormvast zijn. Ook moet de vloer vrij zijn scheuren en stoffen die afbreuk kunnen doen aan de hechting van primer en egaline.

 

 

Stap 1: Ondergrond stofzuigen en schoonmaken
Stap 2: Eventuele sleuven vullen

De tweede stap is niet altijd van toepassing. Heeft met een dekvloer waarin sleuven zijn gefreesd ten behoeve van leiding voor de vloerverwarming? Dan moeten deze sleuven voorafgaand aan het egaliseren worden dichtgestreken. Dit verzorgen wij met een speciale reparatiemortel die specifiek is afgestemd om de egaline die wij gebruiken. Alleen in deze combinatie en uitvoering door een van onze medewerkers, kunnen wij garantie geven op scheurvorming en kwaliteit garanderen.

Stap 2: Eventuele sleuven vullen
Stap 3: Eventueel ‘opstookprotocol’ uitvoeren

Het opstookprotocol wordt enkel uitgevoerd als er vloerverwarming in de woning aangebracht is. Dit protocol wordt uitgevoerd om scheurvorming naderhand in de vloer te voorkomen. Als er vloerverwarming aanwezig is, is de vloer namelijk extra gevoelig voor scheurvorming door het ontstaan van thermische lengteveranderingen. Bij het opstookprotocol wordt de vloerverwarming langzaam op temperatuur gebracht. Eventuele scheuren die ontstaan bij de uitvoering van het opstookprotocol worden voor het egaliseren gerepareerd.

 

 

Opstook-protocolStap 3: Eventueel ‘opstook protocol’
Stap 4: Aanbrengen primer

De ondergrond moet geschikt worden gemaakt voor het leggen van de PVC vloer. Voordat de vloer wordt geëgaliseerd, wordt er een primer aangebracht die zorgt voor een betere hechting. Afhankelijk van de ondergrond wordt bepaald welke en in welke hoeveelheid primer wordt aangebracht. Voor elke ondergrond (cement, tegels, gips of hout) is een speciale primer ontwikkeld die zorgt voor optimale hechting.

 

 

 

 

 

primeren-tegels
Stap 4: Aanbrengen primer
Stap 5: Egaliseren

Bij het leggen van een gelijmde PVC vloer, is het van belang dat de ondergrond wordt geëgaliseerd. Het egaliseren zorgt voor een gladde hechtlaag waarop gelijmd kan worden. Het egaliseren zorgt er ook voor dat er geen oneffenheden zichtbaar zijn in uw uiteindelijke PVC vloer. Voor elke ondergrond (cement, tegels, gips of hout) is een speciale egalisatie ontwikkeld die zorgt voor optimaal en blijvend glad eindresultaat.

 

 

vloer-egaliseren
Stap 5: Egaliseren
Stap 6: Vloer schuren/bijwerken + materialen bezorgen

Na het drogen van de egalisatie wordt de vloer altijd geschuurd. Na het schuren wordt de vloer opnieuw gestofzuigd. Eventuele oneffenheden worden na het schuren en stofzuigen bijgewerkt met een reparatiemortel. Na het drogen van de reparatiemortel wordt er op deze plekken nogmaals geschuurd en gestofzuigd. Pas als de ondergrond helemaal glad en stofvrij is, is deze gereed om te beleggen.

Vaak worden deze voorbereiding een dag voor het leggen getroffen. We zorgen er dan ook altijd voor dat we het schuren/bijwerken een dag of twee dagen voor het leggen plannen. Na het schuren zullen we de PVC stroken in de ruimte leggen om te acclimatiseren.

Stap 6: Vloer bijwerken
Stap 7: Opnieuw stofzuigen en vloer uitmeten

Op het moment van leggen, vaak een dag of twee dagen later, wordt de vloer nogmaals stofvrij gemaakt. In de tussenliggende dagen kan er namelijk nog wel vervuiling van de geprepareerde vloer zijn geweest. Na het stofzuigen kunnen we beginnen met het uitmeten van de vloer. De legrichting en het -patroon wordt voor het uitmeten in overleg met u bepaald. Op basis van de richting en het patroon wordt de ideale maat uitgemeten en met een krijtdraad op de vloer gezet.

Stap 7: Opnieuw stofzuigen en vloer uitmeten
Stap 8: Lijmen vloer

Nu de ondergrond gereed is gemaakt en de vloer is uitgemeten, kan er worden overgegaan op het leggen van de PVC vloer. Hierbij wordt allereerst lijm aangebracht op de ondergrond. Het is belangrijk dat de lijm voldoende indroogt, alvorens gestart wordt met het leggen van de vloer.

Vloer-inlijmen
Stap 8: Lijmen vloer
Stap 9: Leggen PVC vloer

Na het voldoende indrogen van de lijm, wordt de PVC vloer daadwerkelijk gelegd. Dit is een nauwkeurig karwei waarbij de stroken zoveel en zo goed mogelijk moeten aansluiten tegen elkaar. Wanneer dit proces vakkundig wordt uitgevoerd, worden de PVC vloeren nagenoeg naadloos gelegd. Ook rondom kozijnen en andere uitsparingen in/op de vloer, wordt alles strak gesneden. Onze deskundige medewerkers gaan zeer nauwkeurig te werk, wat zorgt voor een strak eindresultaat.

Wanneer onze medewerkers klaar zijn met het leggen van de vloer, zullen zij u het een en ander uitleggen over het onderhoud van een PVC vloer. Daarnaast ontvangt u van ons na het leggen de eerste flacon onderhoudsmiddel gratis om de vloer in optimale conditie te houden.

 

 

 

Stap 9: Leggen PVC vloer

 

Stap 10: Eventueel plinten monteren

Wij adviseren altijd een (hoge witte) plint tegen de meeste muren te plaatsen. Dit voorkomt beschadigingen aan muren met het schoonmaken van uw woning en zorgt daarnaast voor strakker eindresultaat.

Als u ervoor heeft gekozen om ook plinten bij ons af te nemen, worden deze na het leggen van de gelijmde PVC vloer verstek gezaagd en met kit gemonteerd. Ter afronding kitten wij alle plinten na het monteren aan de boven- en onderkant af.

 

 

 

 

Stap 10: Plinten monteren

 

Legservice voor click PVC

 

Het leggen van een click PVC vloer verschilt van het leggen van een gelijmde PVC vloer. Wij leggen u hieronder uit welke stappen ons personeel uitvoert bij het leggen van uw click PVC vloer.

 

Stap 1: Het voorbereiden van de ondergrond

Voordat de ondervloer en het click PVC kan worden geplaatst, is het van belang dat de ondergrond gereed wordt gemaakt. De eerste stap is dan ook het voorbereiden van de ondergrond. Hierbij halen wij oneffenheden weg van uw ondervloer en stofzuigen wij de vloer. De ondergrond hoeft bij click PVC niet per se egaal te zijn.

 

ondervloer-schoonmaken

Stap 1: Het voorbereiden van de ondergrond
Stap 2: Het leggen van click PVC

Nu de ondergrond gereed is gemaakt, kan uw click PVC daadwerkelijk worden neergelegd. Als u een geluidsnorm heeft kan er voor gekozen worden om een extra ondervloer te leggen, maar in principe wordt hier niet voor gekozen. Dit komt omdat de ondervloer vast zit aan het click PVC. De stroken PVC worden in elkaar geklikt. In tegenstelling tot gelijmd PVC vloer, kan click PVC niet worden gesneden (click PVC is dikker). De click PVC wordt gezaagd, zodat deze in uw ruimte past.

leggen-click-pvc

Stap 2: Het leggen van click PVC
Stap 10: Eventueel plinten monteren

Als u ervoor heeft gekozen om ook plinten bij ons af te nemen, worden deze na het leggen van de vloer gemonteerd. Bijpassende plinten zorgen voor een compleet totaalplaatje van uw vloer!

 

 

Stap 10: Plinten monteren

 

Legservice voor laminaat vloeren

 

Het leggen van een laminaatvloer kent verschillende stappen, die allen zorgvuldig dienen te worden uitgevoerd. Hieronder leggen we u uit welke stappen ons personeel uitvoert bij het leggen van uw laminaatvloer.

Stap 1: Het voorbereiden van de ondergrond

Voordat de ondervloer en het laminaat kan worden geplaatst, is het van belang dat de ondergrond gereed wordt gemaakt. De eerste stap is dan ook het voorbereiden van de ondergrond. Hierbij halen wij oneffenheden weg van uw ondergrond en stofzuigen wij de vloer. De ondergrond hoeft bij laminaat niet per se egaal te zijn. Laminaat is daarom ideaal voor bijvoorbeeld op een houten ondergrond.

 

 

oneffenheden-weghalen

Stap 1: Het voorbereiden van de ondergrond
Stap 2: Het leggen van de ondervloer

Voor de levensduur van uw laminaat wordt er een ondervloer geplaatst. De ondervloer zorgt voor de egalisatie van uw laminaatvloer, het tegenhouden van grondvocht, het geleiden van warmte en het isoleren van geluid. De ondervloer wordt gelegd en wordt vervolgens gesneden op maat.

ondervloer-leggen

Stap 2: Het leggen van de ondervloer
Stap 3: Het leggen van laminaat

Nu de ondergrond gereed is gemaakt en ondervloer is geplaatst, kan uw laminaatvloer daadwerkelijk worden neergelegd. De stroken laminaat worden in elkaar geklikt. Het kan voorkomen dat uw laminaatvloer uitzet, aangezien laminaat van hout is gemaakt. Daarom wordt de laminaatvloer 1,5 cm van de muur geplaatst. Vervolgens wordt in deze ruimte een plint geplaatst. Als u ervoor heeft gekozen om ook plinten bij ons af te nemen, worden deze na het leggen van de laminaatvloer gemonteerd. Bijpassende plinten zorgen voor een compleet totaalplaatje van uw vloer!

 

laminaat-leggen

Stap 3: Het leggen van laminaat
Stap 10: Eventueel plinten monteren

Als u ervoor heeft gekozen om ook plinten bij ons af te nemen, worden deze na het leggen van de vloer gemonteerd. Bijpassende plinten zorgen voor een compleet totaalplaatje van uw vloer!

 

 

Stap 10: Plinten monteren

 

Legservice voor vinyl vloeren

 

Voor het leggen van een vinylvloer dienen verschillende stappen te worden ondernomen. Graag leggen wij u uit welke stappen ons personeel uitvoert tijdens het leggen van uw vinylvloer.

 

Stap 1: Ondergrond stofzuigen en schoonmaken

Voordat de vinyl vloer kan worden geplaatst dient de ondergrond te worden gecontroleerd.  Allereerst is het van belang dat de ondergrond stofvrij wordt gemaakt. De eerste stap is dan ook het schoonmaken van de ondergrond.

 

 

Stap 1: Ondergrond stofzuigen en schoonmaken

 

Stap 2: Aanbrengen primer

De ondergrond moet geschikt worden gemaakt voor het leggen van de vinyl vloer. Voordat de vloer wordt geëgaliseerd, wordt er een primer aangebracht die zorgt voor een betere hechting. Afhankelijk van de ondergrond wordt bepaald welke primer wordt aangebracht. Als de ondergrond voor de vinyl vloer bestaat uit tegels, wordt er een tegelprimer aangebracht. Andere primers zijn bijvoorbeeld de UniPrimer en de vochtprimer.

primeren-tegels

Stap 2: Aanbrengen primer
Stap 3: Egaliseren

Bij het leggen van een vinyl vloer, is het van belang dat de ondergrond wordt geëgaliseerd. De ondergrond wordt hierbij bewerkt met een egalinelaag. Egaline is een vloeibaar cement, dat zorgt voor het glad maken van de ondergrond. Het egaliseren zorgt ervoor dat er geen oneffenheden zichtbaar zijn in uw uiteindelijke vinyl vloer.

 

vloer-egaliseren

Stap 3: Egaliseren

 

Stap 4: Vloer bijwerken (schuren)

Het gebeurt niet vaak dat er nog oneffenheden zijn als de vloer is geëgaliseerd. Het cement zal namelijk automatisch glad trekken. Op het moment dat er wel oneffenheden zijn ontstaan, worden deze weg geschuurd met een schuurapparaat.

 

Stap 4: Vloer bijwerken (schuren)
Stap 5: Opnieuw stofzuigen

Nadat het egalisatieproces is voltooid, wordt de vloer opnieuw gestofzuigd.

 

 

 

Stap 5: Opnieuw stofzuigen

 

Stap 6: Eventueel lijmen vloer

Nu de ondergrond gereed is gemaakt en de vloer is uitgemeten, kan er worden overgegaan op het leggen van de vinyl vloer. Er kan voor gekozen worden om de ondergrond te lijmen. Dit heeft als voordeel dat het vinyl erg strak kan worden neergelegd, zonder bobbels. Je kunt vinyl eventueel ook niet lijmen, echter is er dan de kans dat de vloer eerder gaat bobbelen.

 

Vloer-inlijmen

Stap 6: Eventueel lijmen vloer

 

Stap 7: Leggen vinyl vloer

Tot slot wordt de vinyl vloer daadwerkelijk gelegd. Vinyl zit op rollen van 4 tot 5 meter breed, daarom kan er vaak één stuk worden gelegd in een kamer. Als de kamer breder is, moeten de banen vinyl tegen elkaar worden gelegd op zo’n manier dat de patronen perfect op elkaar aansluiten. Het overtollige vinyl wordt weggesneden met een stanleymes.

Als u ervoor heeft gekozen om de vinyl niet te laten lijmen, wordt het vinyl vastgemaakt met dubbelzijdig tape.

 

 

.

 

vinyl-leggenStap 7: Leggen vinyl vloer
Stap 10: Eventueel plinten monteren

Als u ervoor heeft gekozen om ook plinten bij ons af te nemen, worden deze na het leggen van de vloer gemonteerd. Bijpassende plinten zorgen voor een compleet totaalplaatje van uw vloer!

 

 

Stap 10: Plinten monteren

 

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over onze legservice, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.