Voordelen laminaat

Al sinds 1977 wordt er gebruik gemaakt van laminaat. Onder ander dus voor de bedekking van vloeren. Op dit moment is laminaat ontzettend populair onder de vloersoorten. Dit is natuurlijk niet voor niets, want er zitten ontzettend veel voordelen aan.

 

Laminaat bestaat uit verschillende soorten lagen. De toplaag bestaat uit korund en melamine waardoor het laminaat hittebestendig is en slijtvast. Doordat het ook bescherming biedt tegen UV licht behoudt het zijn glanzende kleur en blijft het langer mooi. Een ander bijkomend voordeel van een laminaatvloer is het gemak in onderhoud. Het materiaal is vochtbestendig en ook nog eens zeer duurzaam.

 

Onder de toplaag bevindt zich een laag papier. Hierop is het dessin van de laminaatvloer geprint. Tegenwoordig zorgt dit ervoor dat laminaat bijna niet meer te onderscheiden is van echt hout. Onder deze laag treffen we de HDF-drager die ervoor zorgt dat het laminaat van sterke en stabiele kwaliteit is.

 

De onderste laag wordt gevormd door melamine en mag als drager laag worden gezien. Deze laag zorgt er voornamelijk voor dat de vloer vochtbestendig is. Het geeft daarnaast de plank veel meer stevigheid. Een voordeel van dit materiaal is dat het de kans verkleint dat het laminaat hol of bol gaat trekken.

 

Een laminaatvloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Als je het vergelijkt met een parketvloer ben je er ook nog eens veel minder geld voor kwijt. De vloer is voordelig, kwalitatief sterk en doordat laminaat flink is doorontwikkeld in de afgelopen jaren kan hij zeker 25 jaar mee. Een bijkomend voordeel is dat laminaat amper vuil opneemt waardoor de viezigheid zich niet hecht aan het materiaal en het gemakkelijk te verwijderen is. Het schoonmaken van een laminaatvloer is dus simpel en kost weinig inspanning. Binnen korte tijd glimt uw laminaatvloer weer als nooit tevoren!

Zie ons laminaat assortiment