De veiligheid en gezondheid van uw PVC vloer

De vloer in uw huis is natuurlijk het domein van uw kinderen die er lekker op lopen, spelen en kruipen. Er gaan geruchten dat PVC een negatieve invloed zou kunnen hebben op de gezondheid van baby’s en kinderen. Dit is echter niet het geval bij onze PVC vloeren omdat ze voldoen aan de strengste gezondheidsnormen en uitvoerig getest zijn.

Over de jaren duikt de vraag of PVC / vinyl een invloed op onze gezondheid heeft geregeld op. Uw gezondheid en veiligheid staat bij Oude Luttikhuis Interieur uiteraard op één en we praten u dan ook graag bij over dit onderwerp. Oude Luttikhuis Interieur verkoopt enkel PVC vloeren voorzien van het DIBT keurmerk!

 

Er bestaan helaas nog altijd PVC vloeren die voorzien van van loodhoudende en gevaarlijke stoffen voor de gezondheid en derhalve ook niet voorzien zijn van een keurmerk. Dit zijn vaak vloeren die uit China afkomstig zijn en voor bodemprijzen aangeboden worden op de Nederlandse markt. U kunt er op vertrouwen dat u deze vloeren nooit zult aantreffen bij Oude Luttikhuis Interieur. Onze PVC vloeren voldoen aan alle wettelijke eisen en normen en zijn voorzien van het DIBT keurmerk, wat betekent dat ze geen gevaarlijke stoffen bevatten voor uw gezondheid. Al onze merken zijn gecertificeerd.

 

PVC / Vinyl is een materiaal dat in velerlei producten en industrieën verwerkt en gebruikt wordt. Zo is het een veelgebruikt materiaal in de auto industrie, etenswaren verpakkingsindustrie, bouw en gezondheidszorg.  

 

Wij hebben onze merken zorgvuldig geselecteerd op basis van hun werkwijze bij de productie van residentieel PVC / Vinyl. Zo voldoen alle aangeboden producten volkomen aan de gestelde eisen rondom veiligheid en gezondheid van residentieel PVC / Vinyl.

 

Onze merken besteden speciale aandacht aan onder meer:

 

  • Nauwkeurige selectie van grondstoffen (voorkoming van zware metalen en oplosmiddelen in grondstoffen)
  • Zorgvuldige beheersing van vluchtige organische stoffen ten behoeve van een goede luchtkwaliteit binnenshuis
  • Brandweerstand
  • Diepgaande controle en evaluatie van weekmakers (ftalaat bijvoorbeeld) gedurende het gehele productieproces om garant te staan voor veilig en kwalitatief sterk PVC.
  • Sommige van onze merken zitten zelfs in een overgangsfase naar ftalaatvrij PVC.

Het DIBT-keurmerk

 

 

Het DIBT (Duits Instituut voor Bouwtechniek) heeft minimale en maximale eisen vastgesteld die aan bouwproducten en de emissiewaarden daarvan gesteld worden. De DIBT norm is momenteel de strengste norm in Europa. Enkel die producten die aan alle strenge eisen voldoen worden voorzien van het DIBT certificaat. PVC vloeren die voorzien zijn van het DIBT zijn gegarandeerd vrij van gevaarlijke weekmakers. U kunt de veiligheid van DIBT gecertificeerde PVC vloeren vergelijken met kinderspeelgoed dat veilig bevonden is voor kinderen om eventueel in de mond te stoppen. Wel zo fijn om te weten dat alle merken die Oude Luttikhuis Interieur verkoopt aan deze strenge normen voldoen.

 

Recycling

 

Daarnaast zijn alle PVC vloeren die wij verkopen gemaakt van zogenaamd ‘virgin PVC’. Hoewel Vinyl / PVC één van de weinige materialen is dat 100% recyclebaar is zijn onze PVC vloeren allen gemaakt uit eerste kwaliteit ‘virgin PVC’ dat niet vervuilt is met gerecycled PVC. Zodoende is exact bekend wat de grondstoffen zijn en kan gegarandeerd worden dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Ook voor de uiteindelijke recycling is dit goed, want dit soort PVC kan goed vermalen en gerycled worden om vervolgens weer een ander product op te bouwen.