Laminaat hout

Bent u enthousiast over laminaat hout? Vraagt u zich af of u niet beter voor echt hout kan gaan dan voor laminaat? Laten we de meest relevante kenmerken en eigenschappen even vergelijken.

 

Een echte houten vloer is vaak een stuk duurder dan het laminaat hout. Dit heeft voornamelijk te maken met het type hout dat wordt gebruikt, maar ook door het feit dat u in de meeste gevallen een houten vloer zelf niet kan installeren. Bij laminaat hout wordt de prijs vooral bepaald door de klasse en de kwaliteit van het materiaal.

 

Als u aan onderhoud denkt, snapt u dat een houten vloer veel meer energie vergt om netjes en schoon te houden dan een vloer van laminaat hout. Een echte houten vloer heeft moeite met de vochtbestendigheid. Het blijft dus oppassen geblazen dat er geen vocht in de vloer trekt. Verder wil een vloer van hout nog weleens verkleuren door de inval van het licht. Hier zijn weinig preventieve middelen voor. Eens in de zoveel tijd is het dan ook drastisch nodig om een houten vloer compleet aan te pakken. Met laminaat hout heeft u deze zorgen niet. Het laminaat absorbeert amper vuil en is gemakkelijk schoon en glanzend te krijgen. Het materiaal is praktisch en je hoeft er geen bijzondere onderhoudsmethode voor te gebruiken.

 

Een vloer van laminaat hout is vaak ook minder gehorig dan een echte houten vloer. Bij een laminaatvloer heeft u niet of nauwelijks last van gekraak en gestommel. Het is wel een belangrijke zaak om de juiste ondervloer te gebruiken bij het laminaat hout. Dit is overigens ook de reden dat je een echte houten vloer nauwelijks aantreft in een appartement.

 

 Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van laminaat hout? Wil je weten welke stijlen we aanbieden? Neem contact met ons op en wij helpen je met alle plezier verder!

Zie ons laminaat assortiment